Quantcast
Channel: نیارق
Viewing all 183 articles
Browse latest View live

لزوم رعايت اخلاق انتخاباتي

$
0
0

لزوم پايبندي نامزدهاي رياست جمهوري به اخلاق انتخاباتي


کانديداهاي رياست‌جمهوري و هواداران آنان در زمان تبليغات بايد با تکيه بر موازين اخلاقي، از ايجاد هرگونه تنش سياسي در جامعه بپرهيزند.
نياز به يادآوري نيست كه استکبار جهاني بيش از گذشته نگاه خود را به عرصه انتخابات رياست‌جمهوري يازدهم ايران دوخته و مانند گذشته تلاش در ايجاد تفرقه براي ممانعت از حضور حداکثري مردم در عرصه انتخابات دارد.
در اين ميان کانديد‌اها بايد با تکيه بر موازين اخلاقي و فرهنگ اسلامي از هرگونه حرکتي که موجب خوشايند کردن دشمن مي‌شود، پرهيز کنند  تا شاهد تحقق حماسه سياسي مد نظر مقام معظم رهبري باشيم.
رعایت اخلاق در انتخابات خیلی مهم است... بدگویى کردن...اهانت کردن، تهمت زدن، براى عزیز کردن خود و یا نامزد مورد نظر خود،دیگران و رقبا را در چشم مردم خوار کردن....این ها مظهر بی اخلاقی است...انشالله که این بی اخلاقی ها را در این دوره نداشته باشیم...

امام خمینی در مورد اخلاق انتخاباتی فرمودند:"من از همه قشرها، از همه ملت می خواهم که آداب اسلامی خودشان را نسبت به همه امور، خصوصا در انتخابات حفظ کنند. و مبادا خیال کنند که مبارزات انتخاباتی عبارت از این است که به دیگران بد بگویند و کارشکنی بکنند....همه با هم برادروار در یک مقصد باشیم. در یک مقصد باشید. و خداوند را شاهد بدانید، و ناظر بدانید، و نهضت را لکه دار نکنید...."مقام معظم رهبری ۳۱ اردیبهشت ۱۳۷۶ در توصیه‌ای درباره پرهیز از ایجاد کدورت می‌فرمایند: سعی کنید این حرکت زیبا و این حرکت عظیم مردمی را – که حقیقتاً یک آزمایش بزرگ مردمی و ملی و اسلامی است – با همان طهارت و پاکیزگی ای که مطلوب اسلام است، پیش ببرید. البته متن و عموم مردم عزیز کشور ما همین طور هستند؛ سعی کنید کدورت ایجاد نشود.
ایشان در همین تاریخ عنوان می‌کنند: ملت ما اهل اخلاق و معنویّت و عاطفه است. نگذارید که فضای انتخاباتی، فضای کدورت شود. هر کدام از نامزدها و طرفدارانشان، برای خودشان تبلیغ کنند؛ اما دوستان و هم میهنان و برادرانشان را که احیاناً از نامزد دیگری حمایت می کنند، زخم خورده و رنج دیده و از خودشان مکدّر نکنند.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای ۱۴ بهمن ۱۳۹۰ تاکید می‌کنند: آنچه در انتخابات لازم است،‌رقابت سالم است؛‌ رقابت بدون تهمت‌زنی و بدگوئی به یکدیگر است. فضای انتخابات باید سالم باشد.
مقام معظم رهبری ۱۶ فروردین ۱۳۷۱ تصریح می‌کنند:‌ با وحدت و یکپارچگى، «کأنهم بنیان مرصوص»، مثل یک دژ پولادین، در مقابل دشمن بایستید؛ مثل چند برادر در یک خانه. ممکن است دو برادر از یکدیگر کدورت و گله هم داشته باشند، اما در مقابل کسى که به خانه‌ى آنها حمله مى‌کند، دوش به دوش، باید در کنار هم بایستند. آحاد ملت باید این گونه باشند. این، یکى از ویژگیهایى است که در این سنگر مى‌توانید حفظ کنید.
معظم‌له ۱ فروردین ۱۳۷۶ می‌فرمایند: کسانی که مسئولند؛‌ و کسانی که تصمیم و اقدام و حرکت و رفتار آنان،‌ فقط رفتار یک شخص نیست؛ بلکه رفتار یک مجموعه است،‌ رفتار یک جامعه است و گاهی در چشم دیگران، رفتار یک کشور است،‌ باید خیلی مراقبت کنند آنان بیش از دیگران مخاطب به خطاب الهی‌اند.
در آستانه انتخابات تلاش دشمنان برای مخدوش جلوه دادن انتخابات شدت گرفته و دشمن تلاش می‌کند و با پخش شایعات بی‌اساس مانع از برگزاری مطلوب انتخابات و انتخاب اصلح توسط ملت شود.

  دست‌اندرکاران انتخابات نيز باید با فراهم کردن زمینه حضور حداکثری مردم ،پاسخ دشمنان را بدهند و بازرسان و ناظران باید جایگاه و شان خود را حفظ کرده و از جانبداری به نفع کاندیداها خودداری کنند.

رعایت اصول اخلاقی از مبانی مهم دینی و اعتقادی است لذا رعایت اخلاق حسنه اسلامی در جریان رقابت های انتخاباتی، معیار مهمی است که میزان پایبندی هر یک از نامزدها را به اصالت دینی و اعتقادی مسئولیت خود، نشان می دهد.بنابراین هر یک از نامزدهای انتخاباتی، باید به فراخور برنامه، مطالعه و تجربه خود، نسبت به رویکردهای تبلیغی خود اقدام کرده و از ورود به مسایلی که شائبه توهین، افترا و بدگمانی را در ذهن طرفداران خود و همچنین هواداران سایر نامزدها ایجاد می کند، پرهیز کند.

پرهیز از موارد و مصادیق بداخلاقی در رقابت های انتخاباتی نشانگر روح اعتقادی و اسلامی انتخابات در نظام اسلامی است و همین موضوع تفاوت مهم و ارزشمند انتخابات در کشورمان را نسبت به انتخابات در کشورهایی که نامزدها از تخریب، تمسخر و تحقیر یکدیگر ابایی ندارند، آشکار می سازد.


اهميت شوراهای اسلامی شهر و روستا

$
0
0
گزیده بیانات رهبر انقلاب درباره اهميت شوراهای اسلامی شهر و روستا

گزیده بیانات رهبر انقلاب درباره اهميت شوراهای اسلامی شهر و روستا
۱- مؤمنین كارهایشان را با مشورت انجام می‌دهند
اسلام در ضمن اين‌كه احكام الهى و اراده الهى را در هدايت و صلاح انسانها داراى كمال تأثير مى‌داند، اراده انسان، حضور انسان و حضور آحاد مردم را هم در همه كارها پيش‌بينى كرده است. يك نمونه آن همين مسأله شوراست. خداى متعال در علائم مؤمنين مى‌فرمايد: «و امرهم شورى‌ بينهم»؛ كارهايشان را با مشورت انجام مى‌دهند. البته مشورت، با شكلهاى مختلفى ممكن است انجام گيرد؛ اين هم يك شكل از اَشكال مشورت است. در داخل شهر و در داخل بخش، مى‌نشينيد و با هم مشورت مى‌كنيد؛ نقصهاى موجود و مشكلات موجود و آن چيزهايى را كه مربوط به شوراهاست - البته ممكن است نقصهايى هم باشد كه به وظايف شوراها مربوط نشود - رسيدگى و به آنها عمل مى‌كنيد؛ مثل اين است كه سرتاسر پيكر ايران اسلامىِ بزرگ، با نبضِ خون تازه انقلابى و اسلامى مى‌زند و حركت مى‌كند. مسؤولان و شوراهاى هر شهر و روستا، براى رفع مشكلات مردم، در همان شهر و روستا فكر مى‌كنند. اين خيلى فرصت خوبى است. 

۲- انتخابات شوراها گامی بسوی تحقق كامل قانون اساسی است
خداى متعال را شكر گزاریم كه در انتخابات شوراها یك نهاد دیگر براى خدمت به مردم تأسیس شد و ملت ایران یك گام دیگر به تحقق كامل قانون اساسى مترقى جمهورى اسلامى نزدیك گشت. اكنون كه در سالروز پیام امام عزیز و در سالى كه به نام گرامى آن یگانه‌ى دوران نامگذارى شده، این نهاد اصیل آغاز به كار مى‌كند، از صمیم قلب آرزو مى‌كنم كه شوراهاى اسلامى شهر و روستا بتواند در سمت اهداف والا و انقلاب بنیانگذار نظام اسلامى تلاش و فعالیت كند و در چهارچوب تكالیف قانونى خود به رفع مشكلات مردم بپردازد.
۳-تحكيم پايه‌هاى انقلاب و استحكام قدرت انقلاب در كشور با تشكیل شوراها
مردم به اين شوراها اقبال كنند، به اين انتخابات توجّه كنند، در آن شركت نمايند، آن را جدّى بگيرند و هدف هم عبارت باشد از اين‌كه اهدافى كه در قانون اساسى براى تشكيل شوراها معيّن شده است - اهداف خدايى، اهداف انقلابى، اهدافى كه در جهت تحكيم پايه‌هاى انقلاب و استحكام قدرت انقلاب و حكومت انقلابى در كشور است - تحقّق پيدا كند. من توصيه مى‌كنم كه همه اين انتخابات را جدّى بگيرند و مهم بشمارند و در آن شركت كنند.
انتخابات شوراها بسيار مهم است. توجه شود كه توجه به انتخابات رياست جمهورى نتواند اهميت انتخابات شوراها را از چشم مسئولين، از چشم مردم، از چشم نخبگان، دور بدارد. اين كه ما از سطح روستا و شهر تا سطح كشور، كارها را، تصميمها را، در نهايت به دست مردم ميسپريم، خيلى حادثه‌ى مهمى است. شوراها مظهر يك چنين چيزى است.
۴- شوراهای اسلامی در مقابل نظام‌های استبدادی
اصل ایجاد شوراهای اسلامی شهر و روستا در قانون اساسی، نشان‌دهنده اهتمام نظام جمهوری اسلامی ایران به مجموعه متنوع فكرها، مشورت‌ها و دیدگاه‌ها در اداره امور كشور است و این موضوع، نقطه مقابل نظام‌های ارتجاعی و استبدادی است.
افتخار جمهوری اسلامی ایران این است كه از روز اول، آراء، افكار و خواست مردم، مورد توجه جدی قرار گرفته است. 

۵- حل مشكلات مردم توسط شوراها
هيچ عبادتى بالاتر از خدمت به مردم نيست؛ چه در شهر، چه در بخش و چه در روستا. وظايفى كه براى شوراها در قانون ذكر شده، همان وظايفى است كه اگر شوراهاى ما ان‌شاءاللَّه بتوانند اين وظايف را به طور كامل به انجام برسانند، بسيارى از مشكلات جارى مردم برطرف خواهد شد و اين موارد را قانون‌گذاران با دقّت در قانون اساسى و در قانون عرفى معيّن كرده‌اند.
 
۶- افزايش اعتماد عمومی
شوراها از مظاهر مشاركت مردمى و براى تسهیل امور مردم است.
شوراها طبق قانون اساسی مدیریت شهر و روستا را بر عهده دارند و نمادی دیگر از اداره‌ی كشور به دست مردم را در برابر چشم همگان می‌گذارند.

توفیق شوراها در دستیابی به این هدف، سرمایه‌ی ارزشمند «اعتماد عمومی» را افزایش می ‌بخشد و زمینه‌ساز حضور پرنشاط مردم در همه‌ی عرصه‌های پیشرفت و توسعه‌ی كشور می‌شود. ۷- انتخاب برای حل مسائل جاری زندگی

انتخابات شوراها هم از اين جهت مهم است كه كار روزمره‌ى مردم و زندگى شهر و روستايى مردم، متوقف به اين انتخابات است. اگر انسانهاى صالح، كارآمد، بانشاط، مؤمن، نجيب و امين در انتخابات شوراها انتخاب شوند، خيال مردم از لحاظ مسائل جارى روزمره‌ى زندگى - كه با آن سر و كار دارند - راحت خواهد شد. شما اگر آن كسى را كه مى‌پسنديد و مى‌خواهيد، انتخاب نكرديد، آن كسى كه شما نمى‌پسنديد، انتخاب خواهد شد و رأى خواهد آورد. بنابراين، رأى خودتان را به ميدان بياوريد.

اگر مردم عادت كنند كه براى اداره‌ى امورِ روزمرّه‌ى شهرى يا روستايى خودشان، كسانى را با شناخت انتخاب كنند، اين خيلى كمك خواهد كرد؛ هم به پيشرفت امور كشور، هم به آشنا شدن مردم با وظايفى كه بر عهده‌ى آنهاست و بايد انجام گيرد و البته سودش هم به خود مردم برمى‌گردد.
بسيار بجاست كه مردم بدانند هر كسى را انتخاب مى‌كنند، مسؤوليتهايى در مقابل اين انتخاب بر دوش آنهاست؛ همچنان‌كه اگر انتخابشان انتخاب خوبى باشد و ان‌شاءاللّه به‌وسيله‌ى آن شخصِ منتخب، كارهاى خوبى براى مردم و كشور انجام گيرد، ثوابها و اجرهايى هم به آنها منتقل مى‌شود. به همين علّت است كه بايد حقيقتاً دقّت كنند تا افراد دلسوز، متديّن و كارآمدى را كه متناسب با اين كارند، انتخاب كنند؛ چون كارآمدى به حسب كارى كه ما يك شخص را براى انجام آن در نظر مى‌گيريم، متفاوت است. كارآمدىِ اين شورا با كار آمدىِ فلان شغل يا سِمَت ديگر تفاوت مى‌كند. مردم مى‌دانند كه شوراهاى شهر و روستا براى چيست. پس كسى را كه احساس مى‌كنند، فكر مى‌كنند، تشخيص مى‌دهند و احراز مى‌كنند، مناسب با اين كار انتخاب كنند. البته ديانت او، تقواى او و دلسوزى او را حتماً تشخيص دهند. مردم نبايد افرادى را كه دلسوز، علاقه‌مند و متديّن نيستند، به مراكز تصميم‌گيريشان بفرستند؛ زيرا برايشان وزر و وبال درست خواهند كرد. اين توصيه‌ى من به مردم است.

۸- تأثير شورای شهر تهران بر ديگر شوراها
شوراى شهر تهران بر روى شوراهاى اسلامى شهرها در سرتاسر كشور تأثير گذاشته؛ اين چيز مهمى است؛ اين اثر مهمى است. به شما نگاه كردند؛ از شما فرا گرفتند و تأثير كار و حرف و نيات شما را انسان در شوراهاى ديگر مشاهده مى‌كند. اينها اهميت كار شوراى شهر تهران را نشان مى‌دهد.
تهران اگرچه يك شهر است - حالا به قول شماها كلان شهر - اما يك صورت كوچكى از كل كشور است در زمينه‌هاى مختلف؛ مسكن، راهسازى، محيط زيست، حتى مسائل سياسى، اجتماعى و مسائل فراوانى كه مبتلابه ماست در كشور؛ همه‌ى اينها در تهران به شكل واضح و برجسته‌يى ديده مى‌شود و وجود دارد. بنابراين، اداره‌ى شهر تهران را مطلقاً نبايد دست كم گرفت و به نظر من خدمتى كه شماها داريد در شوراى شهر تهران مى‌كنيد، خدمت برجسته‌يى است؛ خدمت مهمى است، اين خدمت را مغتنم بشماريد.
من هرچه به مسائل مربوط به شوراى شهر نگاه مى‌كنم، حقاً و انصافاً مى‌بينم كه كار شوراى شهر كار بسيار مهمى است و مردم با انتخاب شماها احساس مى‌كنند كه كار درستى انجام داده‌اند و تشكيل اين شورا با اين افراد، يك حركت رو به جلو در كارهاى كشور و در كار عموم بود. حقاً مردم در ميدان حضور پيدا كردند، شماها را انتخاب كردند و شما خوب عمل كرديد و خوب انتخاب كرديد. در آينده هم همين‌طور عمل كنيد. من معتقدم حضور شماها در شورا و اين فعاليت مثبتى كه شماها در شورا داشتيد، هرچه ادامه پيدا كند، به نفع مردم و به نفع كشور و به نفع حركت انقلاب هست. كارهاى فرهنگىِ خوبى شده، كارهاى اجتماعىِ خوبى شده، كارهاى عمرانى و آبادسازى‌هاى خوبى شده، مشكلاتى از مردم برداشته شده؛ همين كارهايى كه جلوى چشم مردم است و مردم مى‌بينند و اينها را حس مى‌كنند.

شماها هستيد كه شهردار تهران را معين مى‌كنيد، انتخاب مى‌كنيد، بعد او را پشتيبانى مى‌كنيد، او را هدايت مى‌كنيد در آن سمتى كه لازم است.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر حفظ و نشر آثار مقام معظم رهبری

تبریک اعیاد شعبانیه

$
0
0
اعیاد شعبانیه مبارک

حلول ماه شریف شعبان و اعیاد شعبانیه را خدمت همه دوستان و عاشقان اهل بیت عصمت و طهارت تبریک عرض می نمایم.

در این ماه که آستانه ورود به ماه ضیافت الله است ، اعيادي چون ولادت حضرت امام حسين (ع) ،  ميلاد باسعادت امام الساجدين (ع) ،ولادت  باب الحوائج، حضرت ابوالفضل العباس (ع)،ميلاد شبيه ترين افراد به حضرت رسول اعظم، حضرت علي اكبر (ع)  ودر نيمه ماه ،  ولادت پر نور ماه تمام، منجي عالم بشريت ، بقيه الله الاعظم، امام زمان(عجل) قرار دارند ،كه نورانيت و جلوه خاصي به اين ماه سراسر معنويت وسرور داده است كه اميدوارم اين ماه بر عموم دوستان پر از خير و بركت باشد ، و همه آمادگي حضور در ماه ضيافت الهي را پيدا كني

راه آهن اردبيل شايد تا آخر سال به نتيجه برسد

$
0
0

راه‌آهن اردبیلمیانه جز پروژه‌های مهم و اولویت‌دار کشور است

احمد صادقی اظهار داشت: راه‌آهن اردبیل – میانه جز پروژه‌های مهم و اولویت‌دار کشور است که حلقه اتصال به شبکه ریلی شمال‌غرب محسوب می‌شود و در ادامه مسیر اردبیل به سمت پارس‌آباد و ایمیشلی به کشور آذربایجان متصل شده و می‌تواند حمل و نقل و ترانزیت کالا را از طریق آذربایجان به کشورهای اروپایی فراهم کند.

وی تصریح کرد:‌ این شبکه ریلی می‌تواند منبع درآمدی خوبی برای کشورمان باشد و زمینه اشتغال و توسعه عمران و آبادانی منطقه را بهتر و شایسته‌تر فراهم آورد.

صادقی خاطر نشان کرد: از دو سال پیش که علی نیکزاد به عنوان وزیر راه و شهرسازی فعالیتش را آغاز کرده ،توجه خاصی به این پروژه داشته است به طوریکه از محل و منابع گوناگون اعتباری توانسته برای این پروژه پولی را تزریق کند. مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور در ادامه سخنان خود اضافه کرد: ما امروز با همراهی وزیر راه و شهرسازی و استاندار اردبیل از این پروژه بازدید کردیم به طوری که ما به طور هفتگی یا 15 روز یک بار از قطعات مختلف راه‌آهن بازدید کرده و به این پروژه سرکشی می‌کنیم که مسئولان ذیربط نیز تمام سعی خود را به کار گرفتند تا این پروژه هر چه سریع‌تر به سرانجام برسد. وی به سنگینی اجرای این پروژه به دلیل واقع شدن در منطقه کوهستانی و توپوگرافی خاص اشاره کرد و ادامه داد: از 23 کیلومتر طول این مسیر که تونل و پل‌های خاص است تاکنون 13 کیلومتر حفاری شده است و کار نیز به خوبی پیش می‌رود. صادقی بیان کرد: این پروژه در قالب هشت قطعه توسط پنج پیمانکار در حال اجرا است که دو قطعه از سمت اردبیل آماده ریل‌گذاری می‌باشد. وی یادآور شد: ایستگاه راه‌آهن اردبیل نیز از سرعت اجرایی خوبی برخوردار است به طوری که عملیات ریل‌گذاری با حل مشکلات مربوط به تحریم و قراردادهای منعقده برای وارد کردن ریل از چند کشور در حال انجام است. معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: با واریز کردن مبلغ مورد نظر برای خرید ریل از چند کشور و به محض تأمین منابع مالی امیدواریم ریل‌های خریداری شده حمل شود تا عملیات ریل‌گذاری بخشی از پروژه راه‌آهن اردبیل نیز شروع شود. صادقی افزود: تا آخر امسال سعی داریم این پروژه را به یک فرجام مناسب برسانیم که انتظار می‌رود در این زمینه برخی از موانع و مشکلات نیز برطرف شود.

سرعت قطار مسافربري اردبيل - ميانه 160 كيلومتر است

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

دکتر حسن روحانی رئیس جمهور یازدهم

$
0
0

حسن روحانی رئیس جمهور شد 

نتایج نهایی شمارش آراء یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری از سوی ستاد انتخابات کشور اعلام و طی آن، حسن روحانی به عنوان رییس‌جمهور منتخب مردم معرفی شد.

 بر اساس اعلام ستاد انتخابات کشور جدیدترین نتایج اعلام شده، از 50 میلیون و 483 هزار و 192 نفر واجد شرایط رای دادن، 36 میلیون و 704 هزار و 156 نفر رای دادند که 35 میلیون و 458 هزار و 747 رای صحیح اخذ شد.

بدین ترتیب میزان مشارکت مردم در این انتخابات، 72.7 درصد بوده است.

بر اساس شمارش کل آرا، حسن روحانی حائز اکثریت آرا و در نتیجه به عنوان رییس‌جمهور منتخب مردم معرفی شد.

نتایج نهایی آرا به ترتیب میزان آرا بدین شرح است:

1- حسن روحانی: 18 میلیون و 613 هزار و 329 رای

2- محمدباقر قالیباف: شش میلیون و 77 هزار و 292 رای

3- سعید جلیلی: چهار میلیون و 168 هزار و 946 رای

4- محسن رضایی: سه میلیون و 884 هزار و 412 رای

5- علی‌اکبر ولایتی: دو میلیون و 268 هزار و 753 رای

6- سیدمحمد غرضی: 446 هزار و 15 رای

انتخاب جناب آقای دکتر حسن روحانی را به ریاست جمهوری اسلامی ایران تبریک گفته و برای ایشان آرزوی موفقیت در خدمت به ملت و کشور و برای ایران آرزوی سربلندی دارم.

شورای اسلامی نیارق

$
0
0

اسامی منتخبین شورای اسلامی نیارق

همزمان با انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا در سراسر ایران،انتخابات شورای اسلامی نیارق نیز برگزار شد و از میان کاندیداهای تایید صلاحیت شده ، افراد ذیل به عنوان اعضای شورای اسلامی نیارق برگزیده شدند:

آقایان : میر احمد سیدرحیمی ،مقصود بایرام نژاد ، آیت دادخواه ، نعمت خدایی و جواد منصوری

 وبلاگ نیارق برای همه منتخبین در شورای اسلامی ، آرزوی موفقیت روزافزون در خدمت به نیارق و اهالی دارد.

تخريب جنگلها و مراتع و چند نكته

$
0
0

حفاظت از جنگلها و مراتع از حرف تا عمل

اواخر سال قبل چند تن از نماينده هاي مجلس شوراي اسلامي با اشاره به سخنرانی رئیس جمهور در جلسه علنی آن روز مجلس درباره موضوع واگذاري جنگل ها به دامدارها براي حفظ و حراستاز جنگل و اين كه دام ها از علوفه جنگل استفاده کنند سخنراني كردند ، يكي از نماينده هاي محترم ، گفته بود: کف جنگل اگر جنگل باشد علوفه ای نمی روید چرا که درختان بلند و تناوری هستند و آفتاب به کف جنگل نمی تابد که علوفه بروید.

آقاي رجایی با تاکید بر اینکه این سخنان کاملاً غیرتخصصی است گفت: اگر بخواهیم جنگل ها را به دامداران واگذار کنیم به این معنی است که دامدار درخت های جنگل را قطع کند! و جنگل را تخریب کند! تا نور آفتاب به زمین بتابد و بتواند علوفه ای برای دام هایش تهیه کند.

چندي پيش نيز معاون جنگلها و مراتع در روزنامه همشهري و چند تن از مسئولان ديگر ، از لزوم خروج دام از جنگل و مرتع و حفاظت از آن گفته بودند! البته اينكه بايد جلوي چراي بي رويه دام و تخريب مراتع را گرفت بحثي نيست ،و به يقين  كسي مخالف آن نبوده و مشكلي با اين موضوع ندارد و حتما نظرات همه مسئولان از سر دلسوزي بوده و بي غرض به طرح اين مسائل مي پردازند. و اين را هم مي دانيم كه همه وظيفه داريم كه از ذخاير طبيعي مملكتمان حفاظت كنيم. فرمايش مسئولان كاملا متين و قابل قبول ؛ اما  بنده سخنم با مسئولان دلسوزي است كه همه دغدغه فكري و كاريشان حفاظت از جنگلها و مراتع است ، كه چراي دام ، درختان تنومند را از بين نبرد! و احيانا بخشي از جنگل تبديل به مرتع نشود !


چرا كه تبديل جنگل به ويلاي خصوصي خيلي بهتر از تبديل به مرتع است! و ويلاها در واقع همان كار درختان جنگلي را انجام مي دهند! و درصد تخريب تغيير كاربري مراتع و جنگلها به ساختماني كاملا قابل اغماض بوده و چراي دام نابخشودني غير قابل جبران است! اين كه زمین های زراعی ، مراتع و جنگل ها را در اختیار كساني بگذاریم و شاخص های رفاه یک سری افراد را ایجاد کنیم تا در این زمین ها ویلا بسازند! و اين كه تقريبا بخش اعظمي از سوااحل شمالي كشور از گلستان تا گردنه حيران بدون كوچكترين مقاومتي تبديل به ويلا شده است! هيچ! اما حضور تعدادي دام كه روز به روز هم با سياستهاي اشتباه برخي ، كمتر و كمتر مي شود ، نمي دانم چگونه ضرر و زيانش از تغيير كاربريهاي ساختماني در محدوده جنگل و مرتع بيشتر است! به عنوان نمونه دوستاني كه چند سال پيش گذرشان به گردنه حيران افتاده بود اگر امروز گردنه را (البته ديگر بهتر است بگوييم شهر حيران!) ديده باشند و منصفانه قضاوت كنند خواهند گفت كه كدام يك بيشتر به جنگل و مرتع زيان وارد كرده است.

نمي دانم حضور دام در بخشي از جنگل و مرتع زيان بارتر است يا جسارتا تغيير كاربري جنگل و مرتع براي ويلاسازي!البته زيانبار براي خود جنگل و مرتع يا برخي از آقايان ! كه قضاوت با شما دوستان است.

وضعيت در استان مازندران دست كمي از گيلان و حيران اردبيل و نمين ندارد! وشايد اسف بارتر است. اميدوارم دوستان با اطلاع رساني ، وظيفه سنگين خود را انشاالله به نحو احسن انجام دهند تا فرزندانمان در آينده قضاوت خوبي در مورد ما داشته باشند.

عید نیمه شعبان و میلاد منجی عالم بشریت،حضرت مهدی (عج) مبارک

$
0
0
نيمه شعبان و ميلاد باسعادت حضرت مهدي موعود و آخرين منجي مبارک

... و او خواهد آمد...

 ...  سلام بر تو، آن دم که از مشرق لایزال طالع می‏شوی ، سلام بر تو که روز تجلی را بشارت دهنده‏ای و صبح خدا را، مژده!

شعبان، به نیمه خود رسیده و اشتیاق جهان، به بی‏نهایت. لحظه‏ها در هیجانی روح‏انگیز، جریان گرفته‏اند. قرار نیست، انتظارها به سر آید؛ چرا که اینک جهان در انتظار تولد انتظاری است که معیار صبرها و عطش‏ها و ترازوی ایمان‏ها و اعتقادها خواهد ماند. به زودی، خلقت به نقطه عطف خود می‏رسد. این را نفس‏های حبس شده در سینه، گواهی می‏دهد.

ای پادشه خوبان داد از غم تنهایی           دل بی تو به جان آمدوقت است که بازآیی

دایم گل این بستان شاداب نمی​ماند               دریاب ضعیفان را در وقت توانایی

دیشب گله زلفش با باد همی​کردم              گفتا غلطی بگذر زین فکرت سودایی

صد باد صبا این جا با سلسله می​رقصند        این است حریف ای دل تا باد نپیمایی

مشتاقی و مهجوری دور از تو چنانم کرد       کز دست بخواهد شد پایاب شکیبایی

یا رب به که شاید گفت این نکته که در عالم      رخساره به کس ننمود آن شاهد هرجایی

ساقی چمن گل را بی روی تو رنگی نیست         شمشاد خرامان کن تا باغ بیارایی

ای درد توام درمان در بستر ناکامی          و ای یاد توام مونس در گوشه تنهایی

در دایره قسمت ما نقطه تسلیمیم           لطف آن چه تو اندیشی حکم آن چه تو فرمایی

فکر خود و رای خود در عالم رندی نیست      کفر است در این مذهب خودبینی و خودرایی

تا حل کنم این مشکل در ساغر مینایی        زین دایره مینا خونین جگرم می ده 

حافظ شب هجران شد بوی خوش وصل آمد      شادیت مبارک باد ای عاشق شیدایی

 

امروز، گل‏های نرگس در اولین تلألؤ خورشید بامدادی، خبر از شکفتن آخرین غنچه باغ امامت می‏دهند؛ آن‏که مبارکی قدومش، سرآغاز مساوات و عدل و دوستی در میان خلایق است.

ای زمین! دستانت را بگشای تا بی‏نهایت را در آغوش بگیری که قرآن، منتظر نزول اوست. «وَ نُریدُ أَنْ نَمُنَّ عَلَی الَّذِینَ اسْتُضْعِفُوا فِی اْلأَرْضِ وَ نَجْعَلَهُمْ أَئِمَّةً وَ نَجْعَلَهُمُ الْوارِثینَ».

چه جمعه هاکه یک به یکغروبشد نیامدی        چهبغضهاکه در گلورسوبشد نیامدی

  خلیل آتشین سخن ؛ تبر به دوش بت شکن           خدای ما دوبارهسنگ و چوبشد نیامدی

     برای ما که خسته ایم نه؛ ولی                         برایعده ایچه خوبشد نیامدی

     تمام طول هفتهرا به انتظار جمعه ام                 دوبارهصبح؛ ظهر ؛ نه غروب شدنیامدی


جشن پایان گاز رسانی به روستاهای بخش ویلکیج نمین

$
0
0
گازرسانی به شهرها و روستاها و یک نکته!
روستاهای رز ، تفیه و حور آخرین روستاهای بخش ویلکیج از توابع شهرستان نمین بود که با حضور استاندار و مسئولان شهرستان نمین از نعمت گاز طبیعی بهره مند شدند.
با این گازرسانی همه ۲۴ روستای بخش ویلکیج از نعمت گاز بهره مند شدند و این بخش عنوان اولین بخش سبز استان در زمینه گازرسانی را کسب کرد.
مدیر عامل شرکت گاز استان گفت: ۱۵ میلیارد ریال برای گازرسانی به این سه روستا هزینه شد که برای این منظور ۲۳ کیلومتر شبکه توزیع گاز اجرا شد.
تعداد ۸۳۰ علمک در این روستاها نصب شد که با بهره برداری این پروژه ها ، ۱۱۰۰ خانوار روستایی در این سه روستا از نعمت گاز طبیعی بهره مند شدند.
آقای خدایی گفت: هم اکنون در نمین ۶۲ روستای برخوردار از گاز وجود دارد که ۸۹ درصد روستاهای این شهرستان را شامل می شود.
وی افزود: گازرسانی به ۱۹ روستای این شهرستان هم در دست اجراست که با اتمام آن ۹۸ درصد خانوارهای روستایی این منطقه از این نعمت بهره می برند.

منبع :سایت صدا و سیمای مرکز اردبیل.

این خبر باعث مسرت بنده شد ، اینکه تقریبا همه مردم منطقه نمین و ویلکیج از این نعمت برخوردار شدند خیلی خبر خوبی است ؛ اما به نظر بنده طی چند سال اخیر که هزینه و وقت زیادی صرف گاز رسانی به مناطق مختلف کشورمان شد اگر صرف احداث نیروگاههای محلی با سوخت گاز یا حتی انرژیهای نو می شد و برق با قیمت ارزان در اختیار مردم قرار می گرفت بسیار بهتر بود؛
حالا چرا ؟! عرض می کنم :
1- هزینه انتقال و نگهداری برق ارزانتر و راحت تر از گاز است.
2-علمکهای گاز به هنگام بروز حوادث طبیعی (مانند زلزله )و غیر طبیعی( حوادث غیر عمدی مانند برخورد ماشین آلات عمرانی و خودروهای شخصی و انفجارات عمدي) کمی خطر آفرین تر از برق (بهتر اين كه كابلهاي برق در کانالهای تاسیسات شهری باشد) هستند.و در مواقع اضطرار ، سرعت قطع کردن برق سریعتر از گاز در یک منطقه است.
3- هر سال متاسفانه شاهد حوادث گازگرفتگی در نقاط مختلف کشورمان هستیم که انشاالله دیگر تکرار نشود.
4-استفاده از گاز  در صنایع و خودروها و ... ارزش آفزوده بیشتری می تواند داشته باشد .
5- در بسیاری از مناطق کشور می توان از انرژیهای نو نیز استفاده کرد مثل سلولهای خورشیدی ، آبگرمکنهای خورشیدی و ...
6- در برخی مناطق نیز می توان از انرژی باد برای تولید برق استفاده نمود.
7- توليد برق از زباله و پسماند هاي شهري نيز در همه جا امكان پذير است.
8- با راه اندازی نیروگاههای هسته ای نیز قسمت اعظم نیاز برقی کشور تامین می شود.




اما در حال حاضر چکار می شود کرد؟
در ایجاد شهرکهای جدید با کمی کار کارشناسی و ایجاد زیرساختهای نوین شهری در همان ابتدای کار و احداث نیروگاههای برق چه با سوخت گاز و چه نیروگاههای انرژیهای نو مانند بادی ، خورشیدی و ... در حاشیه شهرکها به راحتي مي توان انرژی برق را جایگزین گاز طبیعی کرد ؛ حتی با نصب سلولهای خورشیدی در سقف ساختمانها در بسیاری از مناطق گرم و خشک که روزهای آفتابی بیشتری دارند ،می توان بیشتر برق مصرفی آن ساختمان را تامین نمود ، اما اگر بگوییم این کار برای ساختمانها توجیه اقتصادی کمتری دارد ، عرض می کنم که با کمی حمایت دولت این کار مقرون به صرفه هم می شود. اما در مناطقي مثل منطقه ما ، یعنی استان اردبیل با همان نیروگاههای محلی با سوخت گاز و توربینهای بادی در برخی مناطق بادخیز،  می توان برق مصرفی شهرکهایی که در آینده ساخته می شود و حتي برق بخشي از شهرها و روستاهاي فعلي را نيز تامین نمود.

تبريك حلول ماه مبارك رمضان

$
0
0

حلول ماه پرخیر و برکت رمضان مبارک

طلیعه رمضان

بار دیگر رمضان، ماهاُنس دوستان خدا از راه رسید و غریو شادی و همهمه عاشقان به آسمان برخاست و مژده اسارت شیطان و هوای نفسْ در همه جا پیچید. آری، آمد آن ماهی که به انتظارش بودیم؛ ماهی که جان را طراوتی دوباره می بخشد . طلیعه این ماهمبارکرا بر ره پویان کوی حقیقت تبریک می گوییم.

 سحر بهترین وقت مناجات

از نظر قرآن کریم، بهترین زمان برای مناجات و استغفار، سحر است؛ از این رو خداوند در اوصاف مؤمنان در قرآن کریم می فرماید: «[مؤمنان کسانی هستند که] در سحرکاهان به استغفار می پردازند». این سخن در شعر حافظ شیرازی چنین درخشیده است که

هر گنج سعادت که خدا داد به حافظ از یُمن دعای شب و وِرد سحری بود

و نزدیک به چنین معنایی را در تقاضای خود از خداوند میزبان، در روز هیجدهم ماهرمضان، مترنم می شویم: «خدایا، مرا در این ماهنسبت به برکت های سحرهایش بیدارگردان و دلم را به روشنیِ فروغ سحرگاهانش روشن ساز...».

التماس دعا....

فضیلتهای شب قدر

$
0
0
لیلة القدر خیر من الف شهر

 شب قدر از شبهای مقدس و با برکت و پرفضیلت اسلامی است، بطوری که خداوند بلند مرتبه نیز از آن در قرآن کریم یاد کرده و به نزول قرآن در این شب شریف اشاره فرموده است ، و در بزرگی آن می فرماید: " لیلة القدر خیر من الف شهر "یعنی شب قدر از هزار ماه برتر است؛ همچنین در همین سوره به نزول ملائک و روح در این شب بر زمین فرود می آیند، و در روایات نیز داریم که ملائک خدمت امام زمان (ع) می رسندو آنچه را که بر بندگان مقدر شده ، بر ایشان عرضه می دارند؛ و باز در روایات آمده که مقدرات یکسال انسان و عمرها و روزی ها و تمام  امور در این شب عزیز مشخص می شود .

شبی كه به فرموده امام صادق علیه السلام قلب رمضان به شمار می‌آید. بهترین شب سال، شب قدر است كه خداوند در قرآن كریم آن را شبی پربركت دانسته و ارزش آن را برتر از هزار ماه بیان می‌كند.

آیا به راستی بركتی بالاتر از این هست كه یك شب هم تراز هزار ماه یعنی 30 هزار شب یا 83 سال و 4 ماه قرار گیرد؟

چرا این شب «شب قدر» نامیده شده است؟ چه اسراری در آن نهفته و چه وقایع و حوادثی در آن رخ داده و می‌دهد؟

مفسران قرآن كریم با استفاده از قرآن و احادیث پیشوایان معصوم دین درباره نامگذاری این شب به «شب قدر» مطالب و دلایل زیادی آورده‌اند.

عبادت در این شب  از عبادت هزار ماه با فضیلت تر است، و  شب قدر از هزار ماه برتر است: (لَیْلَةُ الْقَدْرِ خَیْرٌ مِنْ أَلْفِ شَهْرٍ).

 این شب، شبى ناشناخته است و این ناشناختگى به دلیل عظمت آن شب است( وَ ما أَدْراكَ ما لَیْلَةُ الْقَدْرِ).

 در این شب مبارك، ملائكه و روح با اجازه پروردگار عالمیان نازل مى‏شوند (تَنَزَّلُ الْمَلائِكَةُ وَالرُّوحُ فِیها بِإِذْنِ رَبِّهِمْ) و روایات تصریح دارند كه آنها بر قلب امام هر زمان نازل مى‏شوند.

 این نزول براى تحقق هر امرى است كه در سوره «دخان» بدان اشاره شده است  (مِنْ كُلِّ أَمْرٍ) و این نزول - كه مساوى با رحمت خاصه الهى ‏بر مومنان شب زنده‌دار است - تا طلوع فجر ادامه دارد (سَلامٌ هِیَ حَتَّى مَطْلَعِ الْفَجْرِ).

و شب قدر، شب تقدیر و اندازه‏گیرى است؛ زیرا در این سوره - كه تنها پنج آیه دارد - سه بار «لیلة القدر» تكرار شده است و این نشانه اهتمام ویژه قرآن به مسئله اندازه‏گیرى در آن شب خاص است.

مرحوم كلینى در كافى از امام باقر علیه السلام نقل مى‏كند كه آن حضرت در جواب معناى آیه «إِنَّا أَنْزَلْناهُ فِی لَیْلَةٍ مُبارَكَةٍ» فرمودند: «آرى شب قدر، شبى است كه همه ساله در ماه رمضان و در دهه آخر آن، تجدید مى‏شود. شبى كه قرآن جز در آن شب نازل نشده و آن شبى است كه خداى تعالى درباره‏اش فرموده است: «فیها یفرق كل امر حكیم؛ در آن شب هر، امرى با حكمت، متعین و ممتاز مى‏گردد.» آنگاه فرمود: «در شب قدر، هر حادثه‏اى كه باید در طول آن سال واقع گردد، تقدیر مى‏شود؛ خیر و شر، طاعت و معصیت و فرزندى كه قرار است متولد شود یا اجلى كه قرار است فرارسد یا رزقى كه قرار است برسد و ...

مراسم محفل انس با قرآن در نیارق

$
0
0
محفل انس با قرآن در نیارق

محفل انس با قرآن در مسجد جامع نیارق با حضور قاریان ممتاز استانی به همت کانون خانه قرآن نیارق به مدیریت آقای علی ثابتی و اداره فرهنگ و ارشاد نمین برگزار شد

این مراسم ساعت 22:30 جمعه شب مورخه 1392/05/04 با حضور ریاست اداره فرهنگ و ارشاد ، نماینده فرماندار ، دهیاران گرمه چشمه و بریس و باهمراهی بخشی از اهالی روستاهای اطراف و نیارق در مسجد جامع برگزار شد .

 در این مراسم قاریان ممتاز کشوری به قرائت آیاتی از قرآن پرداخته و گروه تواشیح دانشگاه محقق اردبیل مراسم معنوی زیبایی اجرا نمودند همچنین مسابقه قرآنی برگزار و از آقای مجید شریفی دهیار نیارق از طرف خانه قرآن تقدیر شد .

حجت الاسلام پور اوروج آبی بیگلو ، روحانی مسجد جامع نیارق ضمن خیر مقدم گویی فضیلت تلاوت قرآن به شرط عمل به دستورات آن را تشریح نمودند .

منبع : سایت نیارا

تسلیت شهدت حضرت علی (ع)

$
0
0
ایام ضربت خوردن و شهادتحضرت علی علیه السلام بر عاشقان حضرتش تسلیتباد



تصویر محل ضربت خوردن حضرت علی علیه السلام:



نیارق آرزومند قبولی طاعات ، عبادات و عزاداری شماست
التماس دعا...

عید فطر مبارک

$
0
0
عید فطر بر عموم مسلمانان مبارک باد

 

عید رمضان آمد و ماه رمضان رفت     صد شکر که این آمد و صد حیف که آن رفت

عید فطر؛ یعنى بازگشت‏ به فطرت و سرشت.

 بازگشت ازاین نظر كه آیا رابطه ما با فطرت پاك انسانى به طورصحیح برقراراست‏ یا نه؟ آیا آن اعماق روح و فطرت پاكى كه خداوند به ما داده و براثرحجاب‏هاى ‏جهل، انحراف و گناه، زنگار بر رویش نشسته، دركلاس ماه رمضان زنگارها زدوده‏ شده‏اند یا نه؟ كه اگر چنین است ‏باید ابتداى نجات وآغاز پیروزى برطاغوت نفس را در نماز عید فطراعلام بدارند و جشن بگیرند. به عنوان این كه: آن چه را در ماه‏ رمضان آموخته‏اند و در راه خودسازى و بهسازى به كار برده‏اند ابراز بدارند، با كلمات و حركات، بلكه درقلب و درون، با تمام وجود و احساس، و با شعارآمیخته با شعوروفریاد برون و درون كه: «الله اكبر، الله اكبر، لا اله الا الله و الله اكبر ولله الحمد والحمدلله على ما هدانا وله الشكرعلى ما اولانا؛ خدا بزرگتراز آن است كه توصیف ‏گردد. آرى چنین است، معبودى جزخداى یكتا و بى‏همتا نیست، وخدا بزرگترازآن ‏است كه وصف شود، حمد و سپاس اختصاص به ذات پاك خدا دارد به خاطرآن كه ما را درراستاى پاكسازى و بهسازى هدایت كرده، و شكراو را كه جمعیت ما وامت ما را برترین جمعیت وامت قرار داده است.


فرامرز عقلمند نیارق خواننده ای برای نسل جوان

$
0
0

معرفی فرامرز عقلمند نیارق

چند وقتی است که در بین جوانان آذری زبان و همچنین در مراسم عروسی آذری زبانها ترانه شاد "آمان آمان "که قدمت زیادی هم دارد و از دیرباز مورد علاقه اکثریت بوده است ، با بازخوانی یکی از جوانان نیارق شنیده می شود که انصافا هم مورد اقبال قرار گرفته و حتی در بین فارس زبانان نیز طرفدارانی دارد ؛ ریتم آهنگ شاد و اصالت ترانه از دلایل این استقبال می باشد.

چنانچه در گوگل نام آقای فرامرز عقلمند نیارق را تایپ کنید، صفحات زیادی را مشاهده خواهید کرد که ترانه های این خواننده را در سایتها و وبلاگهای گوناگونی به اشتراک گذاشته یا به معرفی وی و ترانه هایش پرداخته اند، اگر به نظرات و کامنتها و تعداد دانلودها نگاه کوتاهی بیاندازید علاقه وافر جوانان به این خواننده جوان و ترانه های شاد ایشان را خواهید دید.

البته ایشان وبلاگ اختصاصی هم دارند که علاقه مندان می توانند با مراجعه به آن مستقیما با ایشان در تماس بوده و با آخرین کارهایشان آشنا شوند.آلبوم جدید این خواننده عزیز با نام ” ابتکار” در سایت ایشان جهت دانلود قرار داده شده است.

برای بازدید از این سایت گزینه ” سایت رسمی فرامرز عقلمند “را کلیک کنید

برای ایشان آرزوی موفقیت روزافزون دارم.

با تشکر فراوان از سایت نیارا و دوست عزیزم آقای سیدرحیمی


هر قاپیدان بیر سؤز نوشته محمد اوجاقی نیارق

$
0
0
جدیدترین نوشته آقای محمد اوجاقی نیارق

زرح روی جلد کتاب

جدید ترین نوشته محمد علی اوجاقی نیارق در قالب کتاب با نام ” هرقاپیدان بیر سوز ” منتشر و در دسترس علاقمندان قرار گرفت.

آقای محمد علی اوجاقی نیارق نویسنده ، پژوهشگر و شاعر توانای نیارق هستند که در دنیای مجازی نیز با  نام ” نیارق پژوهی “فعالیت مینمایند . ایشان با انتشار بسیاری مقالات در نشریات  کشور خصوصا نشریات اردبیل دین خود را نسبت به خواستگاه خویش باغرو و اردبیل ادا نموده و اخیرا نیز کتاب ” تاریخ منطقه ” را در دست تالیف دارند .

کتاب جدید ” هرقاپیدان بیر سوز ” همانگونه که از نامش پیداست خاطرات و حکایات و اشعار حکمت آموزی است که سینه به سینه نقل شده و اکنون از هر دری توسط مولف گرد آوری و در دسترس خوانندگانش قرار داده است .

البته ناگفته نماند طبق شنیده های قبلی که علاقمندان به نوشته ها ، و اشعار ایشان بیان میکردند نام این کتاب به عنوان ” هر قاپیدان بیر سوز     هر اوجاقدان بیر کوز ” بوده است.

با آرزوی موفقیت برای آقای محمد اوجاقی

منبع : سایت نیارا


آبگرم خلخال

$
0
0
آب گرم گیوی خلخال

آبگرم گیوی یا همان آبگرم خلخال در حدود 5 کیلومتری شهر گیوی کنار جاده کوهستانی اردبیل - خلخال در بالای کوه قرار دارد، جاده ای کوهستانی و کم عرض که مسافران زیادی بویژه در تابستان از آن استفاده می کنند ، حدود 85 کیلومتر از اردبیل به سمت خلخال که بروید، به شهر گیوی یا کوثر می رسید ،حدود 5 کیلومتری گیوی از طریق راهی گردنه وار به بالای کوهی می رسید که مجتمع کوچکی به نام مجتمع آبدرمانی کوثر خودنمایی می کند، که به صورت همزمان برای آقایان و بانوان سرویس دهی می کند،مجموعه ای کوچک ولی قابل قبول،که البته می شود امکانات رفاهی بیشتری به آن اضافه شود ؛ در پایین آبگرم ، رودخانه گیوی یا "گیوی چای"قرار دارد، باغهای اطراف "گیوی چای"نیز مکانی مناسب برای استراحت گردشگران ایجاد کرده است.

این آبگرم در ارتفاع 1720 متری از سطح دریا واقع شده و میزان آبدهی آن 2 لیتر در ثانیه و دمای آن 52 درجه سانتیگراد است. به گفته مسئولان این آبگرم ، "خلخال ایستی سویی"برای معالجه امراض پوستی و مفصلی مانند روماتیسم و درد مفاصل مفید است. آبگرم یاد شده از برخورد با رشته های آهکی و توده آذرین به وجود آمده و لذا در بهبود بیماریهای عصبی ، متابولیکی ، پوستی و گوارش نیز مفید می باشد.

خلخال شامل دو شهرستان خلخال و کوثر است. در این شهرستانها 5 آبگرم معدنی وجود دارد که دو چشمه به نام ایستی سو ( آبگرم گیوی) و داش حامام ( حمام سنگی) در شهرستان کوثر و 3 چشمه به نامهای آبگرم "گرمخانه"، "خوشنامه"و "تیل"در شهرستان خلخال قرار دارند. این آبگرم که یکی از زیباترین مناظر و چشم اندازهای طبیعی در سرزمین گیوی به شمار می رود همه ساله گردشگران زیادی از شهرهای دور و نزدیک و حتی خارج از کشور را به خود جذب می کند

چشمه جنگلی "آیی بولاغی"

$
0
0

 آیی بولاغی  (چشمهخرس) در جنگل فندقلوی نیارق

در حاشیه جنگل در قسمت فندقلو یا در زبان محلی: "فندقلق"(با سکون همه حروف) ،در اراضی نیارق که تقریبا همه تعطیلات ، محلی برای گذراندن اوقات خوش فراغت و زدودن خستگی یک هفته کار اهالی وجود دارد که در ایام تعطیلات عید و تابستان علاوه بر اهالی ، شاهد حضور مهمانانی از شهرهای دور و نزدیک ، از جمله تهران ، اردبیل، تبریز ،شهرهای شمالی کشور، اصفهان،و ... که اکثرا از اهالی منطقه مهاجرت کرده می باشند، هستیم . مناظری بس زیبا و چشم نواز را شاهد هستیم که هر بیننده ای را حیران خود می کند؛

در میان دره ای در یکی از این مناطق ، چشمه ای جنگلی وجود دارد که آب تمیز و خنکی در آن جاریست ،اسم این چشمه که شاید برای عده ای جالب باشد، باعث نوشتن این مطلب کوتاه در مورد آن شده است؛ آیی بولاغی یا همان چشمه خرس، بله چشمه خرس! حالا چرا به این نام شناخته می شود ، برمی گردد به وجود خرس در این جنگلها و خصوصا مشاهده آن در کنار این چشمه توسط اهالی نیارق؛ این چشمه در یکی از مسیرهای چاروادارهای نیارق قرار داشته و مورد استفاده آنها و چوپانان نیارق قرار می گرفت. اما هنوز هم برای دوستداران طبیعت بکر منطقه بسیار با صفاست. انشاالله طبیعت این منطقه برای همیشه تاریخ بکر و دست نخورده باقی بماند و از دسترس زمینخواران و دشمنان طبیعت در امان باشد. انشاالله!

با تشکر از آقایان : مهدی جبارزاده و آیت کارگر

میلاد با سعادت شمس الشموس امام رضا (ع) مبارک

$
0
0
 ميلاد عالم آل محمد، هشتمين حجت سرمد، نگين درخشان وطن، سلطان ابا الحسن،امير و ولي نعمت تمام ايرانيان، حضرت امام رضا(ع)  مبارک باد.

امام رضا(ع ) فرمود: اولين عملي که از انسان محاسبه و بررسي مي شود نماز است، چنانچه صحيح و مقبول واقع شود بقيه  اعمال و عبادات قبول ميگردد وگرنه مردود خواهند شد.

 السلام اي حضرت سلطان عشق                يا علي، موسي الرضا ،اي جان عشق
السلام اي بهر عاشق سرنوشت                   السلام اي تربتت باغ بهشت

 

امام رضا (ع) :
مؤمن کسي است که چون نيکي کند مسرور مي شود
و چون بدي کند، استغفار مي کند.

التماس دعا

لینک دانلودصلوات خاصه حضرت امام رضا (ع)
download

زادروز شاعر شهیر آذربایجان و روز شعر و ادب ایرانی مبارک

$
0
0
روز شعر و ادب و یاد شاعر گرانقدر معاصر کشورمان "شهریار ایران"را گرامی می داریم.


زندگی نامه شهریار شاعر

نام: سیدمحمدحسین بهجت شهریار تبریزی
نام پدر: حاج میراقا خشکنابی
تخلص: شهریار
تولد و وفات: (۱۲۸۵ - ۱۳۶۷) شمسی
محل تولد: ایران - آذربایجان‌شرقی - تبریز
شهرت علمی و فرهنگی: شاعر
سید محمدحسین بهجت تبریزی (۱۲۸۵ تا ۲۷ شهریور ۱۳۶۷) متخلص به شهریار (قبل از آن بهجت) شاعر ایرانی بود که شعرهایی به زبان‌های فارسی و ترکی آذربایجانی داشت. از شعرهای معروف او می‌توان از «علی ای همای رحمت» و «آمدی جانم به قربانت» به فارسی و «حیدر بابایه سلام» (به معنی سلام بر حیدر بابا) به ترکی آذربایجانی اشاره کرد.
شهریار پس از انقلاب ایران، شعرهایی نیز در مدح نظام جمهوری اسلامی و مسئولین آن، از جمله آیت‌الله خمینی و آیت‌الله خامنه‌ای و نیز اکبر هاشمی رفسنجانی (انتشار پس از مرگ شهریار)، داشته است.

زندگی:

شهریار در سال ۱۲۸۵ در روستای خشگناب در بخش قره‌چمن آذربایجان ایران در اطراف تبریز متولد شد. پدرش حاج میر آقا خشگنابی بود که در تبریز وکیل بود. پس از پایان سیکل اول متوسطه در تبریز در سال ۱۳۰۰ برای ادامهٔ تحصیل از تبریز به تهران رفت و در مدرسهٔ دارالفنون (تا ۱۳۰۳) و پس از آن در رشتهٔ پزشکی ادامهٔ تحصیل داد. قبل از گرفتن مدرک دکتری «به علل عشقی و ناراحتی خیال و پیش‌آمدهای دیگر» ترک تحصیل کرد (زاهدی ۱۳۳۷، ص ۵۹). پس از سفری چهارساله به خراسان به منظور کار در ادارهٔ ثبت اسناد مشهد و نیشابور، شهریار به تهران برگشت و در سال ۱۳۱۵ در بانک کشاورزی استخدام شد و پس از مدتی به تبریز منتقل شد.
در تهران از سال ۱۳۰۷ تا ۱۳۰۹ به جلسات احضار روح می‌رفت (زاهدی، ص ۶۱). در ۱۳۱۹ درویش شد و قرار بود که «خرقه بگیرد و جانشین پیر بشود» (زاهدی، ص ۶۲) ولی به علت شهودی که برایش پیش آمد از این مسیر منصرف شد و در بسیاری از عادات خود تغییر داد، از جمله سه‌تار را که تا آن زمان می‌نواخت کنار گذاشت و مواد مخدر را که حدود سی سال به آن معتاد بوده است ترک کرد (زاهدی، ص ۶۲) و بیشتر به قرآن خواندن و عبادت مشغول شد. حال متفاوت شهریار تا حدود سال ۱۳۳۱ ادامه یافت.
شهریار در روزهای آخر عمر به دلیل بیماری در بیمارستان مهر تهران بستری شد و پس از مرگ در ۱۳۶۷، در مقبرةالشعرا در تبریز دفن شد.
شهریار دو دختر به نام‌های شهرزاد و مریم و یک پسر به نام هادی داشت.
 
 شهرت شهريار مرزهاي داخلي كشورمان ايران را در نورديده و اكنون در اغلب كشورهاي جهان شخصيتي شناخته شده است به طوري كه اكنون در جمهوری های ماوراي قفقاز و آسياي مركزي خيابان ها، سالن هاي نمايش، پارك ها و ديگر اماكن عمومي به نام شهريار نام گذاري مي شوند و در حال حاضر منظومه حيدربابايه سلام در اكثر دانشگاه هاي جهان از جمله دانشگاه كلمبيا در ايالات متحده آمريكا مورد بحث رساله دكترا قرار گرفته است و برخي از موسيقيدانان همانند هاژاك آهنگساز معروف ارمنستان، آهنگ جالبي براي آن ساخته است.

Viewing all 183 articles
Browse latest View live